Дълбока хидратация с помощта на кактус


Привет, мили приятели,
Обещах ви, че няма да спирам да търся нови натурални козметични марки, за които да ви споделям. Днес искам да ви разкажа за най-новото ми запознанство. Ако вече сте пробвали нещо на марката, може да ми пишете и да обменим опит. Приятно четене.

Брандът, за който искам да си поговорим днес се казва Weleda. Компанията е създадена през далечната 1921 година, като фармацевтична лаборатория със собствена градина за медицински растения. Всяка една съставка, която се включва в състава на продуктите е отгледана в собствени градини на WELEDA в Германия. Ако напишете в Google "Weleda gardens" ще видите къде отглеждат всяка билка.


Аз избрах да се запозная първо с хидратиращия крем за лице с кактус . Продуктът се бори със загубата на плътност и тонус, сухотата и дехидратацията. А в тази задача му помагат прецизно подбрани съставки. Главен герой е органичният екстракт от кактус, допълнен от алое вера и органични масла от слънчогледови семки, шеа, бабасу, шафран плюс 20% липиди за възстановяване на кожата. Кактусът е изключително адаптивно растение, което вирее в райони със сух климат и има свойството да задържа хидратацията в себе си.Кремът обещава дълбока хидратация, точно от каквото се нуждае моята дехидратирана кожа. Освен това продукта не запушва порите. Има нежен аромат на палмароза, зелена мандарина и мента, действа ми много успокояващо и релаксиращо вечер, когато съм изморена и нямам търпение да се намажа и да легна.


Успях да тествам още няколко продукта на Weleda, а преди няколко дни си поръчах и паста за зъби. Ще ви споделя впечатленията си. Кой е вашият любим продукт на Weleda?

За повече въпроси или просто, за да си обменим полезни съвети, може да ме откриете в Instagram , Facebook и YouTube

No comments