Вдъхновяващи личности: Елена Мелемова разказва за майчинството и чудотворния крем "Дермакс"

 


В блога ми от много време искам да започна да пиша за личности, които ме вдъхновяват! За хора, които имат какво да кажат и разкажат,  които могат да мотивират вас и всеки ден мотивират мен. 

И понеже в последните години главно ви споделям съвети за пътувания, козметика, майчини неволи, реших, че е крайно време да стартирам с тази така очаквана и мечтана от мен рубрика. Защото за тези хора трябва да се пише и говори. Защото техният пример трябва да достигне до вас, моите читатели. 


И още преди да се реша да стартирам рубриката "Вдъхновяващи личности", знаех кой ще бъде първият ми гост!

Днес ще си говорим с красивата Елена, така я наричам аз, така разказвам за нея, така е записана и в телефона ми. Красивата Елена, е не просто човек с прекрасна външност, тя има безброй положителни качества, успехи и идеи, които тепърва ще реализира. Пожелавам ви приятно четене! 
1.    Да си съпруга, майка на цели три деца и да управляваш бизнес е не лека задача! Ако трябва да опишеш своето ежедневие с една дума, коя би била тя?

Думата е приключение – няма  нищо по- хубаво от това да се събудиш сутрин и да не знаеш какво точно ще ти се случи днес, не само в работата, а като цяло.

2.    

3.    Коя беше ти преди децата и бизнеса? С какво се занимаваше и какви бяха мечтите ти?

Преди децата и бизнеса аз си бях едно момиче – студентка с мечти за хубав живот, като всеки млад човек. На 21 години срещнах съпруга си и при нас нещата се развиха много бързо и на 23 години станах майка на най- големия ни син, който е вече на 10.

Общо взето нямах много време да мисля каква съм и какво искам след студентството, защото трябваше да се грижа за детето си и заедно със съпруга ми да се опитаме да подредим живота си по най- добрия за нас и детето ни начин.

Иначе по професия съм логопед, практикувала съм професията си няколко години, но всичко се е случвало успоредно с майчинството, децата и семейството, слава Богу никога не съм била сама и почти никога съм нямала възможността да мисля само за себе си.  Как съчетаваш всичко това- майчинство и управление на бизнес, кога ти остава време за твоите нужди, хобита и желания?

Не мисля, че е трудно с работата, все пак децата ходят на училище, малкия, който е на 3 години и половина ходи на детска градина, така че реално аз имам нормален работен ден. Вярно е, че собствения бизнес няма почивен ден и дори и на почивка или в почивен ден все се налага да свършиш нещо, но се справям, не знам как, просто умея да си подреждам програмата и успявам да се справя с нещата и с децата, имам помощта на бабите , когато се налага и така…

Колкото до хобитата – там вече е трудно. За тях време почти не остава, много рядко. Напоследък съм щастлива, откакто времето се затопли, защото мога да спортувам на открито и взимам с мен децата си, и така успявам да поддържам някаква форма.
5.    Каква е тайната ти да бъдеш навсякъде и да си успешна? Как се справяш с грижата и възпитанието на децата и от къде намираш сили и мотивация да бъдеш продуктивна и да осъществяваш бизнес идеите ти?

Нямам тайна, имам добра организация на деня и успявам с работата. С децата също се справям, макар че често пропускам някои неща, като например да им изрежа ноктите или да им купя химикали :D но това са поправими неща.

За мен възпитанието на децата ми е приоритет №1, преди всеки бизнес, преди всяка работа, смятам, че там нямам право на грешки, щастлива съм ,когато виждам, че възпитанието ми дава резултат навън и това ме мотивира да продължавам в същия дух.

Същото е и в работата всяка осъществена продажба, всяка направена среща, всеки положителен отзив ме мотивират да продължавам и ми дават знак, че съм на прав път.

6.    След появата на COVID-19 ежедневието ни драстично се промени. Много бизнеси бяха засегнати. Как успяхте да преминете през този етап? Забелязваш ли тенденцията, че все повече хора в последната година предпочитат да подкрепят българския бизнес?

COVID-19 е голямо изпитание за всички работещи във всички свери. Ние имахме късмета, че продукта ни се предлага онлайн, а всички знаем, че онлайн продажбите не спряха, както и работата на куриерските фирми, така че мисля, че преминахме максимално безболезнено през голямото затваряне. Разбира се и ние имахме спад в продажбите, но сега се надявам, че нещата малко по малко се нормализират и бавно вървим отново към нормалния живот.

Колкото до подкрепата на българския бизнес- иска ми се да е така, но не мисля все още, че масово хората го правят. Да, повече хора се доверяват на българското, но все още не сме извървели този път, че да се доверим напълно на родното производство. Все още хората не вярват, че и българските фирми поддържаме високо ниво на качество, отговаряме на европейски стандарти и изисквания и се стараем да предложим максимума на клиентите си.

7.    Когато (ако) изпаднеш в момент, в който чувстваш, че не се справяш в бизнеса, вкъщи, с децата, как прогонваш тези мисли?

Често ми минават такива мисли, но слава Богу минават и заминават, не им се поддавам много, много- казвам си, че всичко е наред, децата са здрави, заедно сме със съпруга ми, имаме храна, покрив, живи и здрави сме, значи се справяме с всичко и всичко е наред.

  На финала на нашето интервю сме, затова искам да те поздравя за този толкова невероятен крем! Аз съм привърженик на българската козметика, на натуралните продукти и съм един от най-големите фенове на вашия крем! Той наистина е чудотворен и помага за толкова много неща, а уханието му ме пренася в природата, затова го обожавам. Сподели ми моля те каква е твоята роля в Дермакс?

Аз винаги казвам, че съм двигателя на фирмата, защото се занимавам с всичко, участвам, както в технологичния процес, така и в маркетинговите кампании- аз съм лицето по снимките, преговарям с клиенти, общо взето всичко!

8.    Какво е за теб „Дермакс“?

За мен Дермакс е нещо като четвъртото дете – грижа се за него, искам да покажа най- доброто от него, за да се гордея с постигнатите резултати.

Дермакс е кремът, който всички вкъщи използваме за различни неща и е кремът, който искам да достигне до много майки и семейства, защото съм сигурна, че може да е от полза на всеки един член от семейството в различни ситуации.


Благодаря на Елена, че прие поканата да бъде първият ми гост! Благодаря й, че ме вдъхновява всеки ден! Благодарна съм и че Дермакс достигна до мен и моето семейство, защото този крем наистина неотлъчно до нас, навсякъде!

Запознах ви с Елена, защото тя е доказателство, че жените могат да бъдат красиви, умни, успешни, добри и всеотдайни майки (в нейния случай НА ЦЕЛИ ТРИ ДЕЦА), любящи съпруги, могат да се развиват и да сбъдват мечтите си!  УСМИВКИТЕ им винаги огряват лицата им, а положителната енергия прелива и се предава! 

Оставям ви линк, в който разказвам за крема Дермакс тук и в Инстаграм, а ако все още не сте се докоснали до него, то силно ви препоръчвам да го направите!


За повече въпроси или просто, за да си обменим полезни съвети, може да ме откриете в Instagram , Facebook и YouTube

No comments