Открих тайната за добро чревно здраве

Здравейте, мили читатели!

След последния ми пост в Instagram, в който споделих как съм облекчила коликите на Ники и колко сме щастливи с Иван, че открихме пробиотичните таблетки за дъвчене на BioGaia®, вие пожелахте да споделя повече по темата и днес ще го направя.


Както споменах, преди да започна да давам на Ники капките на BioGaia®, проучих марката много обстойно и така открих таблетките за дъвчене. Реших, че ще започна да ги приемам, за да вляза в ритъм след раждането. Също така, още една причина за приема им беше фактът, че Ники имаше затруднения при изхождането, затова педиатърът ни ме посъветва да приемам определени храни, богати на фибри и таблетките на BioGaia®, за да мога чрез кърмата да му помогна. Отдавна е известно, че микрофлората на майката се пренася от нея към бебето при вагинално раждане и посредством кърмата. Още след първата опаковка видях положителни резултати и веднага ги препоръчах на Иван. Той също остана доволен, защото не съдържат захар, а са с вкус на ягода (вече и зелена ябълка), удобни са за приложение, не съдържат млечен протеин или лактоза и не на последно място са 100 % безопасни за деца и възрастни.

Знаете ли, че 80% от имунната система е локализирана в червата? Точно заради това е важно, ако искаме да сме здрави и да имаме силна имунна система, първо да се погрижим за тях. В тази връзка трябва да осигурим адекватен прием на хранителни вещества, които да подпомогнат развитието на естествената чревна флора. Регулярният прием на пробиотик като BioGaia® е отличен начин за поддържане на нормалната флора. Таблетките осигуряват лесен, безопасен и удобен начин за добавяне на микрофлора в гастроинтестиналния тракт. Таблетките на BioGaia® възстановяват нормалната стомашно-чревна флора и осигуряват нормално функциониране на стомашно-чревния тракт. Освен това, подсилват имунната система и намаляват риска от инфекции и храносмилателни нарушения. 1 таблетка за дъвчене съдържа 100 милиона живи бактерии L. reuteri Protectis. 
Проучванията показват, че бактериалният вид Lactobacillus reuteri се е развивал едновременно с нас в продължение на милиони години, което му е наложило да се адаптира към своя домакин-човека за една успешна симбиоза. Lactobacillus reuteri също е един от първите бактериални щамове, които се появяват естествено в микрофлората на новороденото.

А знаете ли защо бактерията Lactobacillus reuteri е толкова специална? Споделям ви веднага: 
Конкретният щам на всяка една пробиотична бактерия определя свойствата и начина й на действие. Това означава, че всеки пробиотичен щам е различен. Продуктите BioGaia® съдържат бактерии от вида Lactobacillus reuteri от семейство Lactobacillus, по-специално щама Lactobacillus reuteri Protectis. Човешкият храносмилателен тракт е естественото местообитание за този щам, което допринася за преживяването и развитието му в тази част на тялото. Lactobacillus reuteri Protectis естествено допълва чревната флора. 
Ако се чудите дали L. reuteri Protectis е безопасен, отговорът е "Да". През последните години продуктите на BioGaia® са тествани за безопасност по време на задълбочени проучвания при нормално родени бебета, деца, здрави и имунокомпрометирани възрастни. L. reuteri Protectis се счита за безопасен, тъй като пробиотикът има човешки произход. Той е определен и класифициран в съответствие с прилаганата таксономия, произведен е при контролирани условия с цел елиминиране на замърсяването, безопасността му е оценена, документирана и не съдържа токсини или трансферируеми, устойчиви на антибиотици гени.
BioGaia® е естествена добавка, безопасна и подходяща за продължителна употреба. Ние я използваме от месеци и положителните резултати са налице.
Аз и Иван сме на едно мнение и заедно ви препоръчваме дъвчащите таблетки, с две ръце! Ако имате въпроси, пишете ми!

 За повече въпроси или просто за да си обменим полезни съвети, може да ме откриете в Instagram , Facebook и YouTube

No comments