Canyon Matka { travel diary }

Привет, мили читатели!

Лято тази година може и да няма, за огромно съжаление на всички! Затова, след като не можем да ходим на плаж, можем да избягаме до западната ни съседка Македония и да се полюбуваме на природата й. Каньонът Матка е място, което не беше в листа със задължителни места по време на престоя ни в Македония, за него разбрахме съвсем случайно от местните. Толкова съм им благодарна, че ни посъветваха да отидем, защото беше наистина много красиво!
 Каньонът се намира на 17 км югозападно от Скопие и не е никак труден за откриване, минава се през село Долна Матка, пътят в селото е тесен и не е в отлично състояние, но не е чак толкова страшно. Преди входа на каньона има кафене с паркинг, там оставихме автомобила си и се заредихме с напитки. След което започна голямото ходене.
Целият преход е 18 км около река Треска, но може да се разгледа и по вода. Ние не разполагахме с много време и след като повървяхме доста и разбрахме, че има още много до края, се върнахме и си наехме лодка, с която стигнахме до края. Така успяхме да разгледаме всичко. Разходката с лодка беше доста по-вълнуваща, а гледката великолепна!

На мястото, от което може да си наемете лодка или кану, има и ресторанти с красива гледка, така че след дългото обикаляне можете да седнете и да си похапнете! Това място е наистина много красиво, струва си да отделите един ден за разходка из сенчестите пътеки! Ако се чудите какво да правите през идния уикенд, каньонът Матка ще бъде добър избор!

2 comments

  1. Страхотна си Пам! С удоволствие чета всичко, което качваш! Продължавай все така да вдъхновяваш читателите си! ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Много ти благодаря, Лоре! Толкова си мила! Радвам се, че харесваш това, което правя!

      Delete